Je bent hier:

Ontwerp hedendaagse moderne tuin Tielt

Voor deze tuin in Tielt, was het belangrijk de openheid met het landschap te behouden. Vanuit de woning hebben we zichtassen gemaakt die een directe verbinding hebben met de vergezichten op het landschap. Zo lijkt de tuin ook groter. 

We hebben in het ontwerp tevens gebruik gemaakt van duurzame materialen en mooi contrasterende, onderhoudsvriendelijke en speelse beplanting. Op die manier krijgen we een rustig tijdloos geheel.

Door te werken met een houten brug die de tuin doorsnijdt in de lengte, wordt een optische illusie gecreëerd die de tuin visueel uitrekt en vergroot. Het heeft enkele voordelen. Ten eerste is het einde van de brug een aankondiging van een andere ruimte die leidt naar het landschap. Ten tweede, door een niveau hoger te gaan onder vorm van een brug, wordt gespeeld met volume en dat zorgt voor een rustige spanning. 

De strakke vijver zorgt eveneens voor een leuk accent in de tuin. In de grote muur zitten inox spuitkoppen die voor gekabbel zorgen. Dit draagt bij tot een rustgevend spektakel.

Door juiste verlichtingsaccenten aan te brengen, komt de tuin op zwoele zomeravonden, maar evengoed tijdens koude winteravonden, tot léven. De tuin wordt dan als het ware een tweede leefruimte. Een verlengde van de woning, zeg maar.