Je bent hier:

Landelijke tuin Elverdinge

Deze landelijke tuin is een oase van groen! 

Door te werken met vaste planten en langbloeiende heesters is deze tuin jaar in jaar uit een streling voor het oog. Gedurende de winters zorgen de speelse wolken van Buxus en Osmanthus voor een groene sructuur. In het voorjaar komen de bloembollen tot leven om dan zachtjes over te gaan naar een rijkbloeiende lente- en zomertuin. In de nazomer en de herfst zorgen de herfstbloeiende heesters en de rozen voor de laatste bloei vóór de winter.

De grote vijverpartij is dé blikvanger van de tuin! Deze is ingepakt door tal van water- en oeverplanten die op hun beurt kleur en geur geven aan de voorbijwandelende tuingenieter. Het gekabbel van de fontein en de prachtige bruggen over het water zorgen voor een optimale, rustgevende beleving van deze natuurlijke vijver. 

De verhardingen in deze tuin zijn opgetrokken in duurzame materialen. Voor de oprit is gekozen voor een prachtige kassei. Deze zorgt voor een hele statische en klassevolle toegang naar de woning. Het karrenspoor die leidt naar het huis zorgt voor het landelijke effect. Het gazon in het karrenspoor zorgt voor een leuk spel tussen verharding en groen. Voor de paden rond het huis is gekozen voor een gebakken kleiklinker. De verschillende klinkerpatronen aan voor- en achterdeur accentueren het landelijke concept. Voor de grote terrassen in gewerkt met een grootformaattegel in Indische kalksteen. In deze steen zitten resten van Pyriet, een mineraal die onafscheidelijk is verbonden aan deze steengroeve. Door met deze steen te werken, geven we dit project iets unieks. Iets wat onlosmakelijk verbonden is aan dit project. 

De meerstammige bomen doorheen deze zee van groen, zorgen voor leuke kleuraccenten in de voorjaarsbloei, maar eveneens voor mooie bladkleuren tijdens de herfst. Maar met een verlichtingsspot onder deze bomen lichten de decoratieve stammen en kruin van de boom zowel tijdens de zomer als de winter fantastisch mooi op.